Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Mednarodna konferenca na temo "The Armed Forces and Society in Central and Eastern Europe: Legitimacy and Change"

Bled, 14. do 17. marec

Tema mednarodne konference, ki jo organizira Obramboslovni raziskovalni center Fakultete za družbene vede v sodelovanju s King's College London in University of Bradford, pod sponzorstvom Ministrstva za obrambo Velike Britanije in britanskega Sveta za ekonomski in socialni razvoj, so oborožene sile in družba v srednji in vzhodni Evropi, v luči sprememb in legitimnosti. Udeležence bodo pozdravili britanski veleposlanik v Sloveniji Hugh Mortimer, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo R Slovenije g. Janko Deželak in dr. Anthony Forster, King's College London.

Prvi dan konference se bodo udeleženci posvetili problematiki oboroženih sil in družbe v post-komunistični Evropi, odnosom med mediji in oboroženimi silami, odnosom med nevladnimi organizacijami in obrambnim sektorjem, ter tudi vplivom družbenih sprememb na oborožene sile.

Na konferenci bodo sodelovali mednarodni strokovnjaki iz številnih držav, med drugimi tudi iz držav, ki so zadnje pristopile k zvezi NATO: Poljske, Češke republike in Madžarske, ter iz Baltskih držav, Romunije, Slovaške, Bolgarije, Slovenije, Hrvaške, ZR Jugoslavije, Rusije in Ukrajine, ki bodo v drugem delu konference predstavili izkušnje svojih držav na področju odnosov med oboroženimi silami in družbo.


O strani