Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Mednarodni seminar "The International community, NATO and the Altered International Security Environment after 11th September 2001"

Portorož, 26. do 29. marec 2002 - Potekal bo mednarodni seminar na temo "The International community, NATO and the Altered International Security Environment after 11th September 2001".

Organizator mednarodnega študentskega seminarja, ki bo potekal v Portorožu od 26. do 29. marca 2002 je Mladinska sekcija Združenja Atlantski svet Slovenije v sodelovanju s študenti Univerze v Bergenu iz Norveške. Sodelovanje skupine norveških študentov je omogočilo Ministrstvo za zunanje zadeve Norveške.

Na seminarju bodo udeleženci med drugim razpravljali o spremenjeni vlogi zveze NATO v mednarodni skupnosti po 11. septembru 2001, o odnosih med zvezo NATO, Rusijo in anti- teroristično koalicijo, ter o širitvi Evropske Unije in zveze NATO.

Mladinska sekcija je neformalna struktura, ki od leta 1998 deluje v okviru Združenja Atlantski Svet Slovenije. V svoji sredini združuje mlade člane ZASS s skupnim interesom za teme in probleme, ki zadevajo mednarodno varnost in še posebej nacionalno varnost Slovenije.


O strani