Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Predavanje: "The New NATO and the Trans-Atlantic Relationship after September 11", dr. Ronald Asmus

Ljubljana, 27. marec

V imenu Združenja Atlantski svet Slovenije in Slovenskega odbora za NATO Vas vljudno vabimo na predavanje dr. Ronalda D. Asmusa, Senior Fellow in European Studies, Council on Foreign Relations (CFR) v Washingtonu, D.C., na temo:

"The New NATO and the Trans-Atlantic Relationship after September 11".

Dr. Ronald D. Asmus je doktoriral na Univerzi Johns Hopkins l. 1993 in nato deloval kot višji analitik pri radiu Svobodna Evropa v Münchenu, ZRN, ter kot visoki strokovni sodelavec na ameriški raziskovalni ustanovi RAND. Leta 1997 je vstopil v diplomatsko službo ZDA in je bil do l. 2000 namestnik pomočnika zunanjega ministra ZDA za evropske zadeve, odgovoren predvsem za evropska varnostna vprašanja. Od l. 2000 je Senior Fellow in European Studies, Council on Foreign Relations (CFR) v Washingtonu, D.C.. Dr. Asmus je avtor številnih razprav o ameriškoevropskih odnosih. Kmalu bo izšla tudi njegova najnovejša knjiga Opening NATO's door, v kateri obravnava diplomatsko zgodovino razširitve zveze NATO. Dr. Asmus je nosilec visokih odlikovanj zunanjega ministrstva ZDA ter Republik Poljske, Litve in Estonije.

Predavanje bo potekalo v angleščini in sicer v sredo, 27. marca 2002 s pričetkom ob 18.30 uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani, Cankarjeva 1/IV (vhod iz pasaže, nasproti kina Komuna).

Vljudno vabljeni!

dr. Miha Pogačnik
Predsednik
Slovenski odbor za NATO

prof.dr. Anton Bebler
Predsednik
Združenje Atlantski svet Slovenije


O strani