Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Seminar o civilnem kriznem načrtovanju in civilno-vojaških odnosih v zvezi NATO

Od 3. do 7. junija poteka v Centru za obrambno usposabljanje Poljče seminar o civilnem kriznem načrtovanju in civilno-vojaških odnosih v strateškem konceptu zveze NATO in znotraj evroatlantskega partnerskega sodelovanja, ki so ga pripravili ministrstvo za obrambo oziroma sektor za civilno obrambo, uprava za zaščito in reševanje in generalštab Slovenske vojske so v sodelovanju z direktoratom za civilno krizno načrtovanje zveze NATO in šolo SHAPE zavezništva. Na seminarju sodeluje 69 predstavnikov iz 12 držav in zveze NATO. Iz Slovenije prihaja 35 udeležencev iz SV, MORS ter drugih ministrstev in vladnih služb, so sporočili z MORS.

Seminar je namenjen seznanjanju s sporazumi in postopki civilnega kriznega načrtovanja v zvezi NATO ter s konceptom civilno-vojaškega sodelovanja znotraj zveze in s partnerskimi državami. Sodelujoči se bodo seznanili z varnostno politiko, nalogami in organizacijo zveze NATO, njenim sodelovanjem z drugimi področnimi organizacijami in državami (EAPC, PzM, Rusijo, Ukrajino, Mediteranski dialog) ter konceptom civilnega kriznega načrtovanja in civilno-vojaškega sodelovanja zavezništva.

Na seminarju bo predstavljena tudi organizacija civilnega kriznega načrtovanja v Sloveniji - sistema civilne obrambe ter varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, obravnavan bo koncept kriznega upravljanja zveze NATO in predstavljene izkušnje SV v mednarodnih mirovnih enotah SFOR in KFOR. Udeleženci bodo v delovnih skupinah obravnavali tudi podporo civilnih struktur vojaškim operacijam in se seznanili z organizacijo in delovanjem institucij civilnega kriznega načrtovanja in kriznega upravljanja v državah v regiji.


O strani