Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

4. ministrsko srečanje držav pobude CENCOOP

20. in 21. junija bo v Grand hotelu Toplice na Bledu potekalo 4. ministrsko srečanje držav pobude CENCOOP, ki ji letos predseduje Republika Slovenija. Udeležili se ga bodo ministri za obrambo Avstrije, Madžarske, Romunije, Slovaške, Švice, Slovenije in Hrvaške, ki bo na Bledu s slovesnim podpisom resolucije o nadaljnjem razvoju CENCOOP-a postala sedma članica pobude. Dolžnost direktorja PLANSTAFF-a letos opravlja polkovnik Edmond Šarani iz Slovenske vojske.

Na letošnjem blejskem srečanju bodo poleg sprejema Hrvaške v pobudo CENCOOP obrambni ministri razpravljali predvsem o vključevanju in vlogi regionalnih pobud znotraj skupne evropske obrambno-varnostne arhitekture, ki se v zadnjih letih intenzivno razvija, posebno po zadnjih dogajanjih v zvezi z iskanjem orodij in mehanizmov v boju zoper mednarodni terorizem.

Pobuda združuje različne države, in sicer dve nevtralni državi, članico Nata, tri države kandidatke za Nato in prihodnjo kandidatko, vsem pa je skupno aktivno sodelovanje v programu Partnerstvo za mir.

Predsedovanje pobudi CENCOOP bo prihodnje leto prevzela Republika Avstrija, kjer bo potekalo tudi 5. ministrsko srečanje te pobude.

http://www.mo-rs.si/mors/cencoop/index.htm


O strani