Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Obisk delegacije parlamentarne skupščine NATO

31.avgust - 3. september 2002

Na povabilo predsednika Državnega zbora Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju s pridruženo delegacijo Državnega zbora RS v Parlamentarni skupščini Nato bo od 31. avgusta do 3. septembra 2002 na obisku v Sloveniji 35 članska delegacija Parlamentarne skupščine Nato pod vodstvom njenega podpredsednika, senatorja Maria Palomba. Delegacija bo svoj obisk nato nadaljevala v Bosni in Hercegovini ter na Kosovu. Namen obiska je seznanitev članov delegacije s pripravljenostjo Slovenije za članstvo v zvezi Nato, z zgodovino, kulturo in nekaterimi ekonomskimi kazalci naše države ter z razmerami v jugovzhodni Evropi.

Delegacija se bo srečala s predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije Borutom Pahorjem, delegacijo državnega zbora, ki jo bo vodil predsednik Pahor ter predsednikom Odbora DZ za zunanjo politiko Jelkom Kacinom, predsednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom, ministrom za evropske zadeve dr. Janezom Potočnikom, ministrom za obrambo dr. Antonom Grizoldom ter z državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve RS dr. Ignacom Golobom. Člani delegacije bodo obiskali tudi vojašnico Franc Rozman - Stane in si ogledali predstavitev 1. brigade Slovenske vojske.

Državni zbor, Oddelek za informiranje


O strani