Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Praški vrh in prilagajanje zveze NATO novemu varnostnemu okolju

Ljubljana, 30. oktober 2002

Spoštovana, spoštovani,

V imenu Združenja Atlantski svet Slovenije Vas vljudno vabimo na predavanje in razgovor z gospodom Rokom Kosirnikom, obrambnim svetovalcem v Stalni misiji pri NATO, na temo:

"Praški vrh in prilagajanje zveze NATO novemu varnostnemu okolju"

G. Rok Kosirnik je diplomant Ekonomske fakultete v Ljubljani. Podiplomski študij je nadaljeval na "US Army Command and General Staff Collegue", kjer si je leta 1996 pridobil tudi naziv magistra vojaških znanosti (Master of Military Arts and Science). Po končanem študiju se je zaposlil v Generalštabu SV, kjer je bil najprej pristojen za usposabljanje štabov in poveljstev, nato pa je prevzel program bilateralnega sodelovanja z Oboroženimi silami ZDA. Leta 1998 je kot podpolkovnik postal član Mednarodnega vojaškega štaba Vrhovnega poveljstva NATO v Bruslju. Leta 2000 se je vrnil na nacionalno vojaško dolžnost ter prevzel mesto višjega častnika v Uradu vojaškega predstavnika RS pri NATO. Novembra 2001 je prešel iz vojaškega v urpavni del Ministrstva za obrambo ter postal obrambni svetovalec v Stalni misiji pri NATO za področje obrambnega načrtovanja, obrambne politike in operacij.

Predavanje bo v četrtek, 7. novembra 2002 s pričetkom ob 18.00 uri v dvorani Karantanija v hotelu Lev (Vošnjakova 1, Ljubljana).

Lepo Vas pozdravlja,

Boštjan Horjak
Generalni sekretar
Združenje Atlantski svet Slovenije


O strani