Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Češka Republika in NATO - štiriletne izkušnje kot članica zavezništva

Ljubljana, 21. februar 2003

Spoštovana, spoštovani,

v imenu Združenja Atlantski svet Slovenije, Slovenskega društva za mednarodne odnose in v sodelovanju z Veleposlaništvom Češke Republike v Ljubljani, Vas vljudno vabimo na predavanje, ki ga bo imel Nj. Eksc. Cyril Svoboda, minister za zunanje zadeve Češke Republike, na temo:

"Češka Republika in NATO - štiriletne izkušnje kot članica zavezništva"

Cyril Svoboda se je rodil leta 1956 v Pragi. Diplomiral je l. 1980 iz prava na Univerzi v Pragi. V letih 1980-90 je delal kot pravni svetovalec podjetja "Transgas" in notar, v l. 1990-92 kot svetovalec namestnika predsednika vlade in direktor vladne službe za zakonodajo, v l. 1992-96 namestnik ministra za pravosodje. Leta 1996 je bil imenovan za namestnika ministra za zunanje zadeve za področje vključevanja Češke v EU. V začetku l. 1998 je postal minister za notranje zadeve in vodja češke pogajalske skupine z EU. Po parlamentarnih volitvah l. 1998 je bil štiri leta predsednik Odbora za peticije v parlamentu. Junija 2001 je bil izvoljen za predsednika stranke Krščansko-demokratska unija - Češka ljudska stranka (KDU-ČLS). Po splošnih volitvah julija 2002 je bil imenovan za podpredsednika vlade in zunanjega ministra Češke Republike.

Visoki gost bo govoril v angleščini, predavanje pa bo v sredo, 26. februarja 2003, s pričetkom ob 16.00 uri v okrogli predavalnici v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3, Ljubljana.

S spoštovanjem,

Dr. Anton Bebler
Predsednik ZASS


O strani