Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Vabilo na javno razpravo o NATU

Lepo pozdravljeni!

Neutrudno se bliža referendum, na katerem bomo volilci Republike Slovenije glasovali za vstop Slovenije v zvezo NATO. V javnosti se pojavljajo polemike in zanimive razprave o zvezi, s katerimi skušajo predstaviti zvezo NATO, njene značilnosti in odgovoriti na pojavljajoča se vprašanja o vstopu Slovenije v zvezo NATO.

Na Ptuju Klub ptujskih študentov in Mladinski svet Mestne občine Ptuj organizirata okroglo mizo z naslovom NATO - S SLOVENIJO ALI BREZ NJE. Razprava bo odprta za javnost in bo potekala v soboto, 15. marca 2003, ob 18. uri.

S tem vabilom Vas vljudno vabimo na razpravo. Zelo bi nas veselilo, če bi želeli svoje mnenje izraziti na naši okrogli mizi. Verjamemo, da bi s svojim mnenjem veliko prispevali k boljšemu razumevanju ptujske mladine, ki je ciljna skupina omenjene okrogle mize, o zvezi NATO ter o morebitnem vstopu Slovenije v zvezo NATO.

Razprave na okrogli mizi se bodo dotikale vprašanj o zvezi NATO, njeni funkciji po koncu hladne vojne, njeni funkciji ob boju proti terorizmu ter najpomembnejše, vloga Slovenije v zvezi NATO in zveze NATO v Sloveniji.

Okrogla miza bo tudi medijsko pokrita z vsemi pomembnejšimi nacionalnimi in regionalnimi medijskimi hišami. Seveda Vam v zameno za Vaše sodelovanje nudimo kritje potnih stroškov ter večerjo v srednjeveškem mestu.

Vaše udeležbe na okrogli mizi bomo zelo veseli.

Uroš Esih
Klub ptujskih študentov

Mirjana Nenad
Mladinski svet MO Ptuj


O strani