Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Referendum o vključevanju Slovenije v EU in NATO

Republiška volilna komisija (RVK) je 8. marca v dnevnih časnikih objavila akta o razpisu referendumov o vstopu Slovenije v EU in zvezo NATO.

Referendumski vprašanji se glasita:

  • "Ali se strinjate, da Republika Slovenija postane članica Organizacije Severnoatlatntske pogodbe (NATO)?" in
  • "Ali se strinjate, da Republika Slovenija postane članica Evropske unije (EU)?"

Volivci bodo glasovali tako, da bodo na glasovnici obkrožili besedo "za" ali besedo "proti".

Glasovanje na referendumu bo 23. marca na voliščih, ki bodo odprta med 7. in 19. uro. Za državljane, ki se glasovanja 23. marca ne morejo udeležiti, je omogočeno predčasno glasovanje bo na posebnih voliščih na sedežih okrajnih volilnih komisij v torek, sredo in četrtek, 18., 19. in 20. marca, med 9. in 17. uro.

Poleg splošnega glasovanja, ki bo na referendumski dan potekalo med 7. in 19. uro, bo med t.i. posebnimi oblikami glasovanja mogoče glasovati tudi po pošti iz Slovenije (če je volivec na dan glasovanja na zdravljenju v bolnišnici ali v zdravilišču, v zaporu ali priporu, v domu za ostarele občane ali na služenju vojaškega roka), na predčasnem glasovanju v torek, sredo in četrtek, 18., 19. in 20. marca (med 9. in 17. uro) ter na domu (če bo volivec, ki se zaradi bolezni ne bo mogel osebno zglasiti na volišču, najpozneje tri dni pred dnem glasovanja sporočil okrajni volilni komisiji, da želi glasovati pred volilnim odborom na svojem domu).


O strani