Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Znanstveni program zveze NATO

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport prireja informativni dan namenjen predstavitvi znanstvenega programa zveze NATO (NATO Science Programme).

Informativni dan bo potekal v torek 15. aprila 2003 ob 10:00, v predavalnici Kemijskega inštituta, Hajdrihova 19, Ljubljana

Glavni gost informativnega dne bo gospod dr. Chris De Wispelaere, direktor programa "Znanost za mir". Dr. De Wispelaere bo predstavil celoten znanstveni program zveze NATO, pri čemer bo opozoril tudi na spremembe, ki naj bi se v ta program uvedle. Informacije tudi na www.nato.int/science.

Ker imajo slovenski raziskovalci z znanstvenim programom zveze NATO že kar nekaj izkušenj, smo kot predavatelje na informativni dan povabili tudi prof. Petra Rasporja z Biotehniške fakultete, ki bo predstavil izkušnje pridobljene pri sodelovanju v "Life Science and Technology Panel", prof. Dragana Mihailoviča z Instituta Jožef Stefan, ki bo poročal o svojih izkušnjah iz sodelovanja v "Physical and Egineering Science and Technology Panel", ter dr. Spomenko Kobe, prav tako z Inštituta Jožef Stefan, ki pa bo predstavila svoje izkušnje, ki jih je dobila pri uspešnem prijavljanju in nato vodenju projekta v okviru programa "Znanost za mir" (Plasto magneti na osnovi nanokristaliničnih prahov redkih zemelj in elementov prehoda).

Predstavitve slovenskih raziskovalcev bodo v slovenskem jeziku.

Prosimo Vas, da svojo udeležbo na informativnem dnevu čimprej potrdite dr. Milošu Komacu s priloženo prijavnico po telefaksu št.: (01) 478 4719 ali po e-pošti milos.komac@gov.si.

Prijavnica [ Acrobat PDF, 16 Kb]


Program informativnega dneva "Znanstveni program zveze NATO" v Ljubljani, 15. aprila 2003

10:00 - 10:15 Opening of the Information Day, Welcome Address
Dr. Zoran Stančič, State Secretary, Ministry of Education, Science and Sport
10:15 - 11:15 Presentation of the NATO Science Programme
Dr. Chris De Wispelaere, Programme Director, Science for Peace Programme
11:15 - 12:00 Discussion
12:00 - 12:15 Coffee Break
12:15 - 12:30 NATO Science Programme - Life Science and Technology Panel; Experiences in Taking Part in International Evaluation Team
Prof. Peter Raspor, Head of Chair of Biotechnology, Biotechnical Faculty, University of Ljubljana
12:30 - 12:45 NATO Science Programme - Experiences from Participation in Physical and Engineering Science and Technology Panel
Prof. Dragan Mihailovič, Head of Department for Complex Matter, Jožef Srefan Institute, Ljubljana
12:45 - 13:00 NATO Science for Peace Programme - Experiences from Participation & Management of a Successful Project (Bonded Magnets on RE - TM Nanocrystalline Powders)
Prof. Spomenka Kobe, Head of Department for Nanostructured Materials, Jožef Stefan Institute, Ljubljana
13:00 End of the Information Day


O strani