Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Redno spomladansko srečanje ministrov za zunanje zadeve držav članic in partnerskih držav

V Madridu se bodo 3. in 4. junija 2003 srečali zunanji ministri držav članic NATO in 27 partnerskih držav. Osrednja tema srečanja bo pregled uvajanja odločitev in iniciativ, sprejetih na novembrskem vrhu v Pragi. Pričakovati je, da se bodo ministri posvetili dogovorom o tesnejšem sodelovanju med NATO in EU, prevzemu poveljstva mirovne operacije ISAF v Afganistanu in NATO-vi pomoči Poljski pri upravljanju južnega dela Iraka. Ministrskega srečanja se bo v imenu Slovenije udeležil tudi dr. Rupel. Minister dr. Rupel se bo, skupaj z ostalimi ministri za zunanje zadeve držav povabljenih v NATO, ob robu zasedanja udeležil tudi delovnega srečanja z zunanjimi ministri držav članic in generalnim sekretarjem zveze NATO Lordom Georgeom Robertsonom. Omenjeno srečanje predstavlja pomemben korak povabljenih držav pri vključevanju v delo Zavezništva.

V sklopu pomladanskega zasedanja Severnoatlantskega sveta NATO in Evroatlantskega partnerskega sveta bodo potekali tudi sestanek NATO-EU, zasedanje Sveta NATO - Rusija in zasedanje Komisije NATO - Ukrajina.

Dodatne informacije:


O strani