Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Redno spomladansko zasedanje NATO na ravni ministrov za obrambo

Bruselj, 12. - 13. junij 2003

Minister za obrambo dr. Anton Grizold se bo v četrtek, 12. junija, v Bruslju udeležil zasedanja Odbora za obrambno načrtovanje (DPC) in spomladanskega zasedanja obrambnih ministrov Severnoatlantskega sveta (NAC). Na obeh sestankih bo Slovenija kot skorajšnja članica Nata sodelovala prvič. Na zasedanjih bodo obrambni ministri med drugim razpravljali o praških zavezah o razvoju vojaških zmogljivosti, Natovih reakcijskih silah, prilagajanju Natovega obrambnega načrtovanja in reformi poveljstev. V zvezi s tem bodo sprejeli več pomembnejših odločitev in dokumentov, ki bodo usmerjali preoblikovanje Nata v prihodnjih letih. Tiskovna konferenca za slovenske dopisnike je predvidena ob 17.15.

V petek, 13. junija, bo minister dr. Grizold sodeloval še na rednem spomladanskem zasedanju Evroatlantskega partnerskega sveta (EAPC). Zbrani ministri za obrambo bodo obravnavali napredek držav, ki sodelujejo v Procesu načrtovanja in ocenjevanja znotraj Partnerstva za mir (PARP), in sicer pri izvajanju obrambnih reform in prilagajanju sil novim varnostnim izzivom.


O strani