Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Neformalno srečanje obrambnih ministrov NATO in povabljenih držav

Colorado Springs, ZDA, 8. do 9. okotber 2003

Od 8. do 9. oktobra bo v Colorado Springsu neformalno srečanje ministrov za obrambo zveze NATO in povabljenih članic, ki se ga bosta udeležila tudi slovenski obrambni minister Anton Grizold in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Ladislav Lipič.

Ministri bodo na srečanju izmenjali stališča o preoblikovanju NATO v organizacijo, ki se bo učinkovito soočila s prihodnjimi izzivi in nevarnostmi ter uspešno reševala nastajajoče krize in konflikte, o razumevanju nesimetričnih groženj predvsem z vidika terorizma in orožja za množično uničevanje, o možnostih delovanja in uporabe sil NATO za posredovanje ter o delovanju sveta NATO-Rusija.

Minister Grizold bo s kolegi iz držav članic in držav pristopnic izmenjal stališča in mnenja o globalnih ter regionalnih varnostnih razmerah. Pojasnil bo potek vključevanja Slovenije v NATO, izvajanje reform na obrambnem in vojaškem področju ter potek profesionalizacije in reorganizacije SV.


- Informal Meeting of Defence Ministers (na strani www.nato.int)


O strani