Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Strokovna ekskurzija študentov v Bruselj-Strasbourg, 13. - 18. marec 2004

Program:

1. dan; sobota 13. 3.: SLOVENIJA - AVSTRIJA - NEMČIJA
Odhod v večernih urah izpred Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Vožnja do mejnega prehoda Karavanke ter po opravljenih carinskih formalnostih nadaljevanje nočne vožnje - z vmesnimi krajšimi postanki - preko Nemčije.

2. dan; nedelja 14. 3.: NEMČIJA - BRUSELJ
Jutranja vožnja skozi Valonijo ter prihod v Bruselj v dopoldanskih urah. Najprej se bomo zapeljali do parka Heysel ter si iz Atomiuma ogledali Bruselj iz ptičje perspektive. Sledi prevoz do v mladinskega doma, nastanitev v večposteljnih sobah, prosto za kosilo ter krajši počitek. Popoldne se bomo skupaj odpravili na skupinski ogled mestnega jedra: stolnica sv. Mihaela in Godule, Grand Place z mestno hišo, seveda pa ogled Bruslja ni popoln brez obiska najslavnejšega meščana - Manneken Pisa. Prosto za večerjo. Ker je Belgija znana po številnih vrstah piva se ve kaj bomo počeli v večernih urah... Obisk ene izmed bruseljskih pivnic. Nočitev.

3. dan; ponedeljek 15. 3.: BRUSELJ
Po zajtrku se bomo odpeljali na sedež zveze NATO, kjer bodo predstavniki zveze NATO spregovorili o najaktualnejših vprašanjih. Seveda nas bodo tudi člani slovenske misije seznanili z njihovimi nalogami ob vstopu Slovenije v zvezo NATO. Povratek proti mestu in prosto za kosilo. V popoldanskih urah bomo obiskali Evropski parlament. Povratek v mladinski dom in prosto za večerjo. Zvečer obisk ene izmed bruseljskih diskotek. Nočitev.

4. dan; torek 16. 3.: BRUSELJ - STRASBOURG
Po zajtrku odhod iz mladinskega doma in prosto do 14. ure, ko bomo obiskali Evropsko Komisijo, kjer bo govora o temah kot so: EU po največji širitvi v njeni pol stoletni zgodovini, reforma institucij itn. Sledi vožnja proti Strasbourgu. Po prihodu v Strasbourg prevoz do hotela in nastanitev. Prosto za večerjo, nočitev.

5.dan; sreda 17.3.: STRASBOURG - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled palače Sveta Evrope, kjer se bomo sestali s predstavniki slovenske misije. Sledi povratek v mesto in idilična panoramska vožnja z ladjico po reki Ill. Preostanek dneva bo namenjen za raziskovanje tega lepega mesta. Lahko se boste sprehodili po ozkih uličicah starega mestnega jedra ali pa se povzpeli na vrh katedrale in opazovali mesto s ptičje perspektive. Na razpolago bo tudi dovolj časa za zadnje nakupe. V večernih urah se bomo odpravili na pot proti Sloveniji. Nočna vožnja preko Nemčije z vmesnimi krajšimi postanki.

6.dan; petek 18.3.: LJUBLJANA
Prihod v Ljubljano v zgodnjih dopoldanskih urah.

Cena aranžmaja na osebo:

35.000 SIT (150,00 EUR)

Cena vključuje:

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom po programu,
  • 2 nočitvi z zajtrkom v večposteljnih sobah v mladinskem domu v Bruslju,
  • 1 nočitev z zajtrkom v troposteljnih sobah v hotelu v Strasbourgu,
  • oglede po programu,
  • vstopnino v Atomium,
  • nezgodno zavarovanje.

Doplačila:

Priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (1.990 SIT)

Priporočena žepnina:

100 evrov + 50 evrov "zlate rezerve".

Prijavnica

[Acrobat PDF, 104 Kb]

Rok prijave:

23. januar 2004

Prijave ter vplačila:

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo v znesku 15.000 SIT, preostanek zneska aranžmaja pa najkasneje 8 dni pred odhodom.


ZDRUŽENJE ATLANTSKI SVET SLOVENIJE
Kardeljeva pl. 16, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel.: +386(0)1/589-23-27;
Fax: +386(0)1/589-22-90
E-mail: zass@atlantski-svet.org
www.atlantski-svet.org


O strani