Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Seminar o kontaktnih veleposlaništvih NATO

Ljubljana, 29.marec 2004

Slovenija je pri NATO izrazila interes, da bi eno do njenih veleposlaništev v Avstriji, na Hrvaškem ali v SČG opravljalo naloge kontaktnega veleposlaništva NATO (CPE). S prevzemom nalog CPE bi Slovenija aktivneje sodelovala z državo, ki še ni članica Zavezništva ter tudi s tem prispevala k stabilizaciji varnostnih razmer v JVE Odločitev, v kateri od držav naj bi Slovenija opravljala naloge CPE, pa še ni bila sprejeta.

Predstavitvi vloge in pomena kontaktnih veleposlaništev bo posvečen enodnevni seminar, ki bo 29. marca 2004 v Ljubljani in ga organizirajo Ministrstvo za zunanje zadeve, Veleposlaništvo Zvezne Republike Nemčije (CPE v Sloveniji), Oddelek za javno diplomacijo NATO in Združenje Atlantski svet Slovenije.

Na seminarju bodo sodelovali dr. Jamie Shea, namestnik pomočnika generalnega sekretarja NATO za zunanje zadeve, dr. Knut Kirste iz oddelka javne diplomacije Nata ter veleposlanika Johnny Young (ZDA) in Hans Jochen Peters (Nemčija).


O strani