Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Državna počastitev vstopa Slovenije v NATO

Ljubljana, 7. april 2004

V sredo, 7. aprila ob 20,00 uri bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani državna počastitev vstopa Slovenije v NATO, s katero bomo bo v Sloveniji počastili uresničitev enega od ključnih zunanjepolitičnih ciljev naše države. Slavnostni govornik bo predsednik države dr. Janez Drnovšek

V kulturnem programu bodo nastopili igralec, glasbenik in povezovalec Jure Ivanušič, Orkester Slovenske vojske, Ljubljanski godalni kvartet, tenorist Jurij Reja, violinistka Anja Bukovec, pevci Oto Pestner, Darja Švajger in Alenka Godec, tolkalna skupina Milivoja Šurbka in plesna skupina Mojce Horvat. Pod scenarij, režijo in scenografijo se podpisujejo Tomaž Letnar, Njegoš Maravič in Ivo Koritnik. Prireditev bo neposredno prenašala tudi RTV Slovenija na svojem 1. radijskem in televizijskem programu.

Priložnostne počastitve ob sprejemu novih članic v zavezništvo so že bile 29. marca 2004 ob predaji Severno-atlantske pogodbe v Washingtonu in priključitveni slovesnosti na sedežu NATO, 2. aprila 2004 v Bruslju.


  Govor predsednika države dr. Drnovška, Ljubljana, 7. april 2004
Govor predsednika države dr. Drnovška v Cankarjevevm domu, 7. april 2004


O strani