Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

KOLEDAR DOGODKOV

Redni letni sestanek skupnega medicinskega odbora NATO (NATO Joint Medical Committee)

6. in 7. september 2002

V petek in soboto (6. in 7. septembra) bo v Sloveniji potekal redni letni sestanek skupnega medicinskega odbora NATO (NATO joint medical Committee).

Joint Medical Committee sestavljajo predstavniki civilnega zdravstva in vojaških zdravstvenih služb. Vsaka država ima dva delegata, ki prihajata iz civilnega zdravstva in vojaške zdravstvene službe. Organizacijsko se JMC nahaja v okviru Senior Civil Emergency Planning Committee ( SCEPC). JMC je zadolžen predvsem za civilno vojaško sodelovanje in razvijanje civilno vojaškega sodelovanja ter podpore, kar pride še posebno do izraza ob velikih nesrečah in katastrofah. Med pomembnejšimi projekti s katerimi se je odbor ukvarjal v preteklosti je aeromedicinska evakuacija ter sprejem večjega števila poškodovanih v bolnišnice.

V okviru NATO obstaja poleg "civilnega" skupnega medicinskega odbora še COMEDS -to je odbor, ki ga sestavljajo načelniki sanitetnih služb članic NATO.

Skupni medicinski odbor bo na sestanku obravnaval teme iz področja kriznega načrtovanja in ukrepov zdravstva ob velikih nesrečah, ogroženosti prebivalstva, spremljanja epidemiološke situacije in odkrivanja bolezni, program dela za prihodnje leto in poročila posameznih delovnih skupin odbora.


O strani