Slovenija >> NATO Skupno spletišče v podporo včlanjevanju Slovenije v NATO, uredniki Urad vlade RS za informiranje, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo (aktivno od 2001 do 2004)
Slovenija in NATO

Slovenija in NATO
Nato
Koledar dogodkov
Pogosta vprašanja
Novinarsko središče
Dokumenti
Publikacije
Javno mnenje
Povezave
SlovenskoE-pošta

SLOVENIJA IN NATO

23. marec 2003 - Referendum o vstopu Slovenije v NATO

Slovenske državljanke in državljani smo se 23. marca na referendumu o vstopu v Evropsko unijo in NATO odločali o priložnosti, da si Slovenija utrdi položaj v mednarodni skupnosti ter enakopravno in odgovorno soodloča o prihodnosti evropsko - atlantskega sodelovanja.

V sklepnem delu razprave o vključitvi v obe mednarodni integraciji, smo predstavili geslo "Doma v Evropi, varni v NATO", ker sta obe odločitvi medsebojno povezani in tvorita celoto slovenskih zunanjepolitičnih prizadevanj.

Slovenija se na vstop v zvezo NATO pripravlja že skoraj celo desetletje. Povabilo zavezništva Sloveniji na vrhu NATO novembra v Pragi dokazuje, da smo kredibilna, zaupanja vredna država. Z vstopom v NATO se bo Slovenija vključila v skupnost držav, ki sodelujejo politično, vojaško, ekonomsko, diplomatsko, informacijsko in tehnološko ter si pomagajo ob ekoloških katastrofah ali naravnih nesrečah.Referendum
Uradna stran o EU in NATO referendumih
O strani